Οι φωτογραφίες του iPhone σας αποστέλλονται μέσω του iMessage ή του κειμένου θολές; Πώς να φτιάξεις

Αναμφισβήτητα, το iPhone προσφέρει στους χρήστες του την καλύτερη εμπειρία λήψης φωτογραφιών σε οποιαδήποτε κινητή συσκευή. Από τη χρήση της εφαρμογής Stock Camera, έως τη χρήση μιας εφαρμογής τρίτου μέρους όπως το Halide, αυτό που μπορείτε να κάνετε χωρίς DSLR είναι τρελό. Αλλά μετά τη λήψη των φωτογραφιών, θέλετε να τις στείλετε και να τις μοιραστείτε.

Αυτό μπορεί να γίνει μέσω του Instagram ή του Facebook ή ίσως μέσω του iMessage. Από την κυκλοφορία του iOS 13, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι οι εικόνες εμφανίζονται ως θολές. Αυτό προφανώς προκαλεί απογοήτευση, αλλά υπάρχει ένας καλός λόγος.

Γιατί οι φωτογραφίες μου στο iPhone αποστέλλονται μέσω του iMessage θολές;

Για χρόνια, η Apple αποφάσισε να παραμείνει στις παλιές μέρες και να κυκλοφορήσει συσκευές με χαμηλή χωρητικότητα αποθήκευσης. Ευτυχώς, οι ημέρες των 16 GB ή ακόμα και 8 GB συσκευών έχουν φύγει, αλλά δεν υπάρχει ακόμα τρόπος να επεκτείνετε αυτόν τον αποθηκευτικό χώρο.

Ωστόσο, ένας άλλος λόγος για αυτό οφειλόταν στο γεγονός ότι η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας απομακρύνθηκε από απεριόριστα δεδομένα. Τα πρόσφατα εφαρμοσμένα όρια δεδομένων εμπόδισαν τους χρήστες να μπορούν να χρησιμοποιούν άνετα τις συσκευές τους όπως προορίζονται.

Λόγω αυτών των λόγων, η Apple εφάρμοσε μια λειτουργία «χαμηλής ποιότητας εικόνας». Αυτό σχεδιάστηκε για να βοηθήσει στην εξοικονόμηση χώρου αποθήκευσης, ενώ στέλνει επίσης τις εικόνες για την αποθήκευση των δεδομένων σας.

Πώς να διορθώσετε τις θολές εικόνες

Ακόμα κι αν χρειάζονται μερικές ενημερωμένες εκδόσεις του iOS, η Apple δίνει συνήθως στους χρήστες τρόπους για να διορθώσουν ενοχλητικά προβλήματα. Αυτό ισχύει με τη νέα λειτουργία χαμηλής ποιότητας εικόνας, η οποία κυκλοφόρησε με ελάχιστο ή καθόλου πανηγύρι. Στην πραγματικότητα, αυτό μπορεί να ήταν μία από αυτές τις προσθήκες λογισμικού που η Apple δεν γνωστοποίησε δημόσια.

Απενεργοποιήστε τη λειτουργία εικόνας χαμηλής ποιότητας

Η συμπερίληψη της Apple σε αυτήν τη Λειτουργία εικόνας χαμηλής ποιότητας είναι εξαιρετικά χρήσιμη. Ανεξάρτητα από το αν εξαντλείται ο αποθηκευτικός χώρος ή χτυπάτε ένα όριο δεδομένων. Αν όμως δεν έχετε ανησυχίες για κανένα από αυτά, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε.

  1. Ανοιξε το Ρυθμίσεις εφαρμογή στο iPhone σας
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Μηνύματα
  3. Κάντε κύλιση μέχρι το κάτω μέρος
  4. ΜεταβάλλωΛειτουργία εικόνας χαμηλής ποιότητας στοΜακριά από θέση

Απλά, η Apple δηλώνει «Όταν είναι ενεργοποιημένο, οι εικόνες που αποστέλλονται θα είναι χαμηλότερης ποιότητας«. Θα ήταν ωραίο να παρέχονται λίγο περισσότερες πληροφορίες στους χρήστες, εκτός από το να ανησυχείτε ότι κάτι δεν πάει καλά με τα μηνύματά τους.

Αφού το απενεργοποιήσετε, οι εικόνες σας θα πρέπει να αποστέλλονται και να λαμβάνονται στην ίδια ποιότητα με αυτές που τραβήχτηκαν. Επιπλέον, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για τους φίλους σας (ή τον εαυτό σας) να ενοχλούνται για φωτογραφίες χαμηλής ποιότητας.

Δοκιμάστε να περικόψετε την εικόνα ή το στιγμιότυπο οθόνης

Μέχρι να ανακαλυφθεί η επιλογή για Λειτουργία εικόνας χαμηλής ποιότητας, ορισμένοι βρήκαν άλλους τρόπους για να μοιραστούν φωτογραφίες καλύτερης ποιότητας. Η πρωταρχική μέθοδος ήταν απλώς το στιγμιότυπο οθόνης και η περικοπή της εικόνας και στη συνέχεια η αποστολή της στον προορισμό της.

Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε λήψη στιγμιότυπου και περικοπή εικόνων σε iOS 13 και iPadOS:

  1. Κατά την προβολή περιεχομένου που θέλετε να κάνετε λήψη στιγμιότυπου οθόνης, πατήστε το κουμπί λειτουργίας και το κουμπί αύξησης έντασης.
  2. Πατήστε την προεπισκόπηση της εικόνας στην κάτω αριστερή γωνία.
  3. Στις άκρες και στις γωνίες, υπάρχουν μερικά «άγκιστρα» που σας επιτρέπουν να κόψετε.
  4. Σύρετε αυτά για να εμφανιστεί το τμήμα της οθόνης που θέλετε να εμφανίσετε.
  5. Μετά τη ρύθμιση, η προεπισκόπηση της εικόνας θα αλλάξει, δείχνοντας σας την πρόσφατα περικομμένη εικόνα.
    • Πατήστε Τέλος στην επάνω αριστερή γωνία εάν θέλετε να το αποθηκεύσετε στις Φωτογραφίες.
    • Εάν θέλετε να μοιραστείτε το στιγμιότυπο οθόνης, πατήστε το εικονίδιο κοινής χρήσης στην επάνω δεξιά γωνία.

Τώρα, εάν έχετε ήδη τραβήξει ένα στιγμιότυπο οθόνης, αλλά θέλετε να επιστρέψετε και να το περικόψετε αργότερα, ακολουθήστε αυτό που πρέπει να κάνετε:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Φωτογραφίες στο iPhone σας
  2. Εντοπίστε τη φωτογραφία που θέλετε να περικόψετε και ανοίξτε την.
  3. ΠαρακέντησηΕπεξεργασία στην επάνω δεξιά γωνία
  4. Στο κάτω μέρος, υπάρχουν τρεις διαφορετικές επιλογές προσαρμογής.
  5. Πατήστε στο εικονίδιο στην άκρη δεξιά με το τετράγωνο και τα βέλη.
  6. Πιάστε τα προαναφερθέντα "άγκιστρα" για να επιλέξετε αυτό που θέλετε να εμφανίζεται το στιγμιότυπο οθόνης.
  7. ΠαρακέντησηΕγινε στην κάτω δεξιά γωνία.

Μόλις ολοκληρωθεί, θα επιστρέψετε στην προεπισκόπηση εικόνας στις φωτογραφίες, όπου μπορείτε να πατήσετε το εικονίδιο κοινής χρήσης για να το στείλετε. Διαφορετικά, η περικομμένη εικόνα θα παραμείνει στις Φωτογραφίες έτσι ώστε να μπορεί να σταλεί αργότερα.

συμπέρασμα

Είναι υπέροχο να βλέπουμε την Apple να δίνει στους χρήστες ακόμη περισσότερο έλεγχο στις συσκευές και τις ρυθμίσεις. Ωστόσο, θα ήταν καλό να λάβετε μια ειδοποίηση ότι μια νέα λειτουργία είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Ή ακόμη και μια επιπλέον εξήγηση σχετικά με το τι είναι αυτή η λειτουργία και πώς να την ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε.

Εάν συνεχίσετε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με τις θολές εικόνες και τα στιγμιότυπα οθόνης που εμφανίζονται, ενημερώστε μας. Εν τω μεταξύ, ενημερώστε μας για τη γνώμη σας σχετικά με τους νέους αισθητήρες κάμερας iPhone 11 και αν έχουν ήδη αντικαταστήσει την παραδοσιακή σας κάμερα DSLR.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις