Ο πλήρης οδηγός για τη νέα πύλη απορρήτου δεδομένων της Apple

Η Apple υπήρξε εδώ και καιρό πρωτοπόρος για το απόρρητο των χρηστών, κάτι που είναι μάλλον μη χαρακτηριστικό για τον κλάδο της τεχνολογίας.

Η εταιρεία δεσμεύτηκε πάντα να προστατεύει το απόρρητο και τα ευαίσθητα δεδομένα των χρηστών της. Μεταξύ των τεχνολογικών εταιρειών, είναι επίσης πολύ διαφανές για τα δεδομένα που συλλέγει.

Εάν υπάρχει μια κίνηση που αποτελεί βασική απόδειξη αυτού του γεγονότος, είναι πιθανώς η νέα πύλη δεδομένων και απορρήτου της εταιρείας.

Για κάποιο πλαίσιο, η νέα πύλη δημιουργήθηκε για να συμμορφώνεται με τους αυστηρούς κανονισμούς απορρήτου δεδομένων GDPR της Ευρωπαϊκής Ένωσης - που θεσπίστηκαν νωρίτερα αυτό το έτος. Όλες οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη πρέπει να συμμορφώνονται με αυτούς τους κανονισμούς.

Άλλες εταιρείες τεχνολογίας δίστασαν να υποσχεθούν να φέρουν συστήματα συμβατά με το GDPR σε περιοχές εκτός της Ευρώπης. Όχι όμως η Apple. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την πρόσφατα ανανεωμένη πύλη απορρήτου σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΣΧΕΤΙΖΟΜΑΙ ΜΕ:

  • Πώς να διαγράψετε τα διάφορα ιστορικά αναζήτησης και να προστατεύσετε το απόρρητό σας στο iPhone σας
  • Το MacBook σας παρακολουθεί την τοποθεσία σας;
  • Ακολουθούν οι απάτες που σχετίζονται με την Apple και πρέπει να γνωρίζετε

Τον Οκτώβριο, η Apple έκανε καλή αυτή την υπόσχεση. Κυκλοφόρησε επίσημα το Data & Privacy Portal στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Αλλά τι ακριβώς είναι αυτή η πύλη; Και πώς το χρησιμοποιείτε; Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Τι είναι αυτό?

Βασικά, η πύλη Data & Privacy είναι ένα ενιαίο κατάστημα για προβολή, διαχείριση και διόρθωση δεδομένων που σχετίζονται με τον λογαριασμό σας Apple.

Για να είμαστε σαφείς, η πύλη δεδομένων και απορρήτου δεν προσθέτει καμία νέα λειτουργικότητα στις υπηρεσίες της Apple.

Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να ζητήσετε ένα αντίγραφο των δεδομένων που συλλέγει η Apple για εσάς. Αλλά προηγουμένως, αυτή ήταν μια κουραστική διαδικασία που περιελάμβανε συγκεκριμένη επικοινωνία με την Υποστήριξη της Apple και αναμονή απάντησης.

Η πύλη Δεδομένα & απόρρητο βελτιστοποιεί και απλοποιεί τη διαδικασία - και συσκευάζει επίσης πολλά άλλα σχετικά εργαλεία σε μία ιστοσελίδα.

Τρόπος χρήσης της πύλης δεδομένων και απορρήτου της Apple

Σημείωση: Η ανανεωμένη πύλη δεδομένων και απορρήτου είναι διαθέσιμη μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία από τη στιγμή που γράφτηκε.

Ευτυχώς για όλους τους χρήστες της Apple, η χρήση της νέας πύλης δεδομένων και απορρήτου της εταιρείας είναι αρκετά εύκολη - κάτι τέτοιο έχει σημασία.

Για να ξεκινήσετε, απλώς κάντε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο. Εναλλακτικά, πληκτρολογήστε ή επικολλήστε τη διεύθυνση URL privacy.apple.com στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Ίσως χρειαστεί να επιβεβαιώσετε χρησιμοποιώντας έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Αλλά μόλις το κάνετε, απλά κάντε κλικ Να συνεχίσει και θα σας οδηγήσει στην κύρια σελίδα προορισμού.

Από εδώ, μπορείτε να κάνετε μερικά πράγματα.

Πώς να αποκτήσετε τα δεδομένα σας

Αναμφίβολα, ένας από τους κύριους λόγους που πολλοί κάτοχοι λογαριασμών της Apple θα χρησιμοποιήσουν την πύλη είναι να δουν τι είδους δεδομένα έχει συγκεντρώσει ο γίγαντας της τεχνολογίας Cupertino.

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, δεν είναι πολύ - τουλάχιστον, σε σύγκριση με άλλες εταιρείες τεχνολογίας που συναντάτε στην καθημερινή σας ζωή.

Υπάρχουν ακόμη ορισμένα δεδομένα. Δείτε πώς μπορείτε να το δείτε.

  • Κάντε κλικΞεκίνα σύμφωνα με το Λάβετε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας Ενότητα.
  • Κοιτάξτε τις διάφορες κατηγορίες δεδομένων και επιλέξτε αυτές που θέλετε να ελέγξετε επιλέγοντας το πλαίσιο δίπλα τους.
  • Κάντε κλικ στο Να συνεχίσει.
  • Από εδώ, μπορείτε να ορίσετε προτιμήσεις ως προς το μέγεθος λήψης, μεταξύ 1 και 25 GB - ένας εύχρηστος τρόπος για να διατηρήσετε τη διαχείριση των μεγεθών αρχείων.
  • Τέλος, κάντε κλικ στο Πλήρες αίτημα.

Στη συνέχεια, η Apple θα σας στείλει ένα email που θα σας ειδοποιεί για το αίτημά σας για δεδομένα. Λάβετε υπόψη ότι η λήψη δεδομένων έχει ημερομηνία λήξης, συνήθως δύο εβδομάδες.

Τα πραγματικά δεδομένα ενδέχεται να χρειαστούν λίγο χρόνο για τη συλλογή - έως και επτά ημέρες - αλλά η Apple θα σας στείλει ένα επιπλέον μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν η λήψη σας είναι έτοιμη.

Εναλλακτικά, μπορείτε να συνδεθείτε ξανά στην πύλη Data & Privacy για να αποκτήσετε πρόσβαση στα δεδομένα σας. Θα υπάρχει μια ειδοποίηση στο πλάι που θα σας ενημερώνει ότι τα δεδομένα σας είναι έτοιμα.

Πώς να επεξεργαστείτε τα δεδομένα σας

Εάν βρείτε κάτι που δεν ταιριάζει όταν εξετάζετε τα δεδομένα που διαθέτει η Apple, η πύλη Δεδομένα και απόρρητο προσφέρει έναν εύκολο τρόπο πρόσβασης σε εργαλεία όπου μπορείτε να τα διορθώσετε.

  • Απλώς επιστρέψτε στην κύρια σελίδα προορισμού Δεδομένων και απορρήτου.
  • Κάντε κλικΞεκίνασύμφωνα με τοΔιορθώστε τα δεδομένα σας Ενότητα.

Υπάρχουν δύο κατηγορίες δεδομένων που μπορείτε να επεξεργαστείτε: πληροφορίες λογαριασμού Apple ID και συναλλαγές και πληροφορίες Apple Store.

Η Apple σημειώνει ότι η διόρθωση δεδομένων για το πρώτο γίνεται στο appleid.apple.com, ενώ οι διορθώσεις για το τελευταίο μπορούν να γίνουν στη σελίδα ρυθμίσεων λογαριασμού Apple Online Store.

Πώς να απενεργοποιήσετε ή να διαγράψετε τον λογαριασμό σας

Η πύλη Data & Privacy της Apple διαθέτει επίσης γρήγορους συνδέσμους για την απενεργοποίηση λογαριασμού και τη διαδικασία διαγραφής λογαριασμού.

Παρόλο που είναι παρόμοιες, και οι δύο διαδικασίες είναι πραγματικά πολύ διαφορετικές. Δείτε πώς διαφέρουν.

  • Απενεργοποίηση του λογαριασμού σας είναι ένας τρόπος για να περιορίσετε προσωρινά την πρόσβαση στις υπηρεσίες και τα δεδομένα της Apple. Δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό σας για οτιδήποτε ενώ είναι απενεργοποιημένο. Αυτό περιλαμβάνει υπηρεσίες Apple όπως το iCloud ή το Apple Music.
  • Διαγραφή του λογαριασμού σας κάνει ό, τι λέει στον κασσίτερο. Σε αντίθεση με ορισμένες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, η Apple προσφέρει έναν τρόπο να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό σας και να εκκαθαρίσετε όλες τις σχετικές πληροφορίες και δεδομένα. Αυτό, φυσικά, είναι μη αναστρέψιμο.

Επειδή αυτές ενδέχεται να είναι αρκετά εξειδικευμένες διαδικασίες, δεν πρόκειται να συμπεριλάβουμε οδηγίες σε αυτές.

Από την άλλη πλευρά, η χρήση της απενεργοποίησης ή της διαγραφής λογαριασμού είναι εξίσου εύκολη με τον έλεγχο ή τη διόρθωση των δεδομένων σας (αν και η διαγραφή λογαριασμού είναι λίγο μεγαλύτερη από τη διαδικασία).

Απλώς κάντε κλικ στο Ξεκίνα κάτω από το Απενεργοποίησε τον λογαριασμό σου ή Διαγράψτε τον λογαριασμό σας και ακολουθήστε τις οδηγίες.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις