Πώς μπορώ να διαγράψω το ιστορικό αναζήτησης στο iPhone μου και να προστατεύσω το απόρρητό μου

Υπάρχει ένα εκπληκτικό ποσό ιδιωτικών πληροφοριών που αποθηκεύονται στα iPhone μας. Από το σημείο που επισκεφτήκαμε τελευταία φορά, μέχρι τις τελευταίες κλήσεις και μηνύματα κειμένου, και για πολλούς, ακόμη και τους αριθμούς πιστωτικών καρτών μας - όλα αυτά τα πράγματα και πολλά άλλα βρίσκονται στα iPhone μας. Και περιμένουμε απλώς να ανακαλύψουν τα αδιάκριτα μάτια.

Θα πρέπει λοιπόν να ανησυχείτε για την προστασία αυτών των πληροφοριών. Ίσως μοιράζεστε συσκευές με τον σύζυγό σας, τα παιδιά ή τους γονείς σας και θέλετε τα δεδομένα σας να παραμείνουν απόρρητα μόνο σε εσάς.

Σε αυτό το άρθρο, μαθαίνουμε πώς να διατηρούμε τα πράγματα στον εαυτό μας και να ελέγχουμε ακριβώς τι μπορούν να έχουν πρόσβαση άλλα άτομα (και εφαρμογές).

Ορισμένες εφαρμογές iOS παρακολουθούν και αποθηκεύουν τα ίχνη χρήσης μας

Ορισμένες εφαρμογές αποθηκεύουν αυτόματα τη χρήση σας, ενώ άλλες αποθηκεύονται με βάση τις προτιμήσεις και τις ρυθμίσεις σας.

Όταν σκεφτόμαστε το ιστορικό μας στο διαδίκτυο, σκεφτόμαστε κυρίως ως προς το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης.

Υπάρχουν, ωστόσο, άλλες εφαρμογές που αξίζουν άλλη εμφάνιση όταν πρόκειται για εκκαθάριση ιστορικού.

Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να διαγράφετε περιοδικά το ιστορικό αναζήτησης στο iPhone σας και να προστατεύετε το απόρρητο.

Και μην ξεχνάτε επίσης τα iPads και το iPod Touches!

1) Πώς να διαγράψετε παλιές διευθύνσεις από τους Χάρτες της Apple

Όταν ανοίγετε τους Χάρτες Apple στο iPhone σας, βλέπετε διευθύνσεις οδών κάτω από τη γραμμή αναζήτησης.

Μερικές από τις διευθύνσεις θα μπορούσαν να είναι αυτές που έχετε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν ή διευθύνσεις που τυχαίνει να περάσετε μερικές φορές.

Ορισμένοι χρήστες ανέφεραν ότι δεν μπορούν να διαγράψουν αυτές τις παλιές διευθύνσεις από τους Χάρτες Apple.

Όταν σύρετε προς τα αριστερά, δεν μπορούν να βρουν την επιλογή διαγραφής της διεύθυνσης. Η μόνη διαθέσιμη επιλογή είναι η επιλογή κοινής χρήσης.

Συνήθως, όταν σύρετε προς τα αριστερά, θα βρείτε την επιλογή «Κατάργηση».

Εάν αντιμετωπίζετε αυτό το ζήτημα στο iPhone σας, υπάρχει μια γρήγορη και εύκολη επιδιόρθωση μέσω των ρυθμίσεων που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε πρόσβαση στη λειτουργία "Κατάργηση".

Η διαγραφή και επανεγκατάσταση των Χαρτών Apple δεν θα επιλύσει το πρόβλημα.

Πατήστε Ρυθμίσεις> Απόρρητο> Υπηρεσίες τοποθεσίας

Στη συνέχεια, πατήστε το Υπηρεσίες συστήματος (Τελευταία επιλογή στο κάτω μέρος της οθόνης) ακολουθούμενη από Σημαντικές τοποθεσίες και καθαρίστε την ιστορία εδώ.

Εκκινήστε τους Χάρτες Apple τώρα και σύρετε τη διεύθυνση.

Αυτό σας δείχνει την επιλογή Κατάργηση που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διαγράψετε την παλιά διεύθυνση από τους Χάρτες Apple.

2) Πώς να διαγράψετε το ιστορικό αναζήτησης Spotlight

Πολλά iFolks χρησιμοποιούν τη λειτουργία Spotlight για αναζήτηση περιεχομένου στο iPhone ή το iPad τους.

Από την αρχική οθόνη, όταν σύρετε προς τα αριστερά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Spotlight για αναζήτηση εγγράφων, μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αποτελεσμάτων ιστού.

Η λειτουργία παρακολουθεί τη χρήση σας, ώστε να παρέχει καλύτερες προτάσεις.

Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να διαγράψετε το ιστορικό αναζήτησης και τα αποτελέσματα είναι απενεργοποιώντας τις Προτάσεις Siri

Για να το κάνετε αυτό πατήστε Ρυθμίσεις> Γενικά> Siri & Αναζήτηση.

Για να καταργήσετε το ιστορικό σας απενεργοποιήστε τα πάνταΠροτάσεις Siri και επανεκκινήστε το iPhone σας.

Αυτό διαγράφει το ιστορικό αναζήτησης από τη συσκευή σας.

Κάνετε αυτή τη διαδικασία περιοδικά!

3) Εκκαθάριση ιστορικού Safari στο iPhone σας

Όσον αφορά το Safari, οι επιλογές για την προστασία του απορρήτου σας είναι εύκολα διαθέσιμες μέσω των Ρυθμίσεων.

Εάν δεν θέλετε οι πληροφορίες Safari να εμφανίζονται στην αναζήτηση, στην αναζήτηση ή στο πληκτρολόγιο, μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση.

Πατήστε Ρυθμίσεις> Safari> Siri & Αναζήτηση.

Απενεργοποιήστε το Αναζήτηση και προτάσεις Siri σε αυτήν την οθόνη.

Στην οθόνη Ρυθμίσεις Safari, κάντε κύλιση προς τα κάτω προς τα κάτω.

Εδώ, πατήστε "Εκκαθάριση ιστορικού και δεδομένων ιστότοπου" για να καταργήσετε όλα τα δεδομένα ιστορικού και ιστότοπου.

Εάν θέλετε να διαγράψετε επιλεκτικά δεδομένα ιστότοπου, μια καλύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε Ρυθμίσεις> Safari> Για προχωρημένους> Δεδομένα ιστότοπου.

Εδώ μπορείτε να αναζητήσετε συγκεκριμένα δεδομένα ιστότοπου ή να διαγράψετε ολόκληρο το σύνολο επιλέγοντας Κατάργηση όλων των δεδομένων ιστότοπου στο κάτω μέρος της οθόνης.

Πολλοί άνθρωποι παραπονέθηκαν ότι η εκκαθάριση του ιστορικού δεν διαγράφει τα πάντα

Μερικές φορές υπάρχουν cookie που απομένουν στο ιστορικό με 0 kb.

Αυτό ήταν ένα σφάλμα στο Safari εδώ και αρκετό καιρό.

Εάν αντιμετωπίζετε αυτό το ζήτημα, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να ανοίξετε τον ιστότοπο για τον οποίο προορίζεται το cookie.

Μόλις ανοίξετε τον ιστότοπο στο Safari, δοκιμάστε να το κάνετε διαγράψτε τα δεδομένα ιστορικού και ιστότοπου ξανά μέσω των ρυθμίσεων Safari.

Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει κίνδυνος εάν το στοιχείο ιστορικού εμφανίζει μόνο 0 kb.

4) Επανεξέταση της πρόσβασης σε εφαρμογές τρίτων στο iPhone σας

Τέλος, είναι πάντα καλή ιδέα να επανεξετάσετε τις γενικές ρυθμίσεις απορρήτου στο iPhone σας.

Κατά τη διάρκεια του πολυάσχολου προγράμματος, τείνουμε να κατεβάζουμε πολλές εφαρμογές τρίτων και να τους παρέχουμε πρόσβαση στο περιεχόμενό μας πολύ εύκολα.

Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν πολλές εφαρμογές που έχετε κατεβάσει στο παρελθόν που πιθανότατα δεν χρησιμοποιείτε πλέον.

Πατήστε Ρυθμίσεις> Απόρρητο> Υπηρεσίες τοποθεσίας

Ελέγξτε όλες τις εφαρμογές τρίτου μέρους που επιτρέπετε την πρόσβαση στην "τοποθεσία" σας χρησιμοποιώντας μία από τις δύο Πάντα ή Κατά τη χρήση.

Το ίδιο ισχύει και για τις φωτογραφίες σας

Πατήστε Ρυθμίσεις> Απόρρητο> Φωτογραφίες και βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τις εφαρμογές τρίτων που παρατίθενται σε αυτήν την ενότητα.

ρίξτε μια ματιά σε ποιες εφαρμογές επιτρέπετε να έχετε πρόσβαση στις φωτογραφίες σας στο iPhone σας

Μπορείτε πάντα να αλλάξετε την πρόσβαση για την εφαρμογή σε "Ποτέ" αντί "Διάβασε και γράψε"Εάν δεν είστε σίγουροι για την κοινοποίηση των πληροφοριών σας.

Επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία και για τη ρύθμιση της κάμεραςΡυθμίσεις> Απόρρητο> Κάμερα.

ελέγξτε ποιες εφαρμογές επιτρέπετε την πρόσβαση στην κάμερά σας

Απενεργοποιήστε τις εφαρμογές που δεν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στην Κάμερά σας.

Περίληψη

Ελπίζουμε ότι θεωρήσατε χρήσιμες αυτές τις σύντομες συμβουλές.

Μη διστάσετε να τα μοιραστείτε με τα αγαπημένα σας iFolks και ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια εάν έχετε επιπλέον ερωτήσεις.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις