Πώς να ξεμπλοκάρετε έναν αριθμό σε iPhone, iPad ή iPod

Δεν λαμβάνετε κλήσεις που νομίζετε ότι πρέπει να είστε; Αποκλείστηκε κατά λάθος κάποιος και τώρα αναρωτιέστε πώς ξεμπλοκάρετε κάποιον στο iPhone σας; Ή ίσως το μπλοκ ήταν σκόπιμο, αλλά τώρα τα πράγματα έχουν ηρεμήσει και είστε έτοιμοι να λάβετε ξανά κλήσεις. Όποιος και αν είναι ο λόγος σας, θέλετε να ξεμπλοκάρετε έναν αριθμό στο iPhone σήμερα.

Τα καλά νέα είναι ότι είναι πολύ εύκολο να καταργήσετε τον αποκλεισμό κάποιου (αριθμός, email κ.λπ.) στο iPhone σας!

Όταν καταργήσετε τον αποκλεισμό μιας επαφής, ενός αριθμού τηλεφώνου ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το να φτάσετε στο iPhone, το iPad ή το iPod touch, όλες οι τηλεφωνικές κλήσεις, το FaceTime και τα Μηνύματα επανέρχονται στο φυσιολογικό.

Για άτομα που αναζητούν πώς να αποκλείουν αριθμούς, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το άρθρο.

Ας το φτάσουμε λοιπόν!

Ξεμπλοκάρετε έναν αριθμό τηλεφώνου (ή email) στο iPhone σας

  1. Ανοιξε Ρυθμίσεις> Εφαρμογή τηλεφώνου
    1. Μπορείτε επίσης να ανοίξετε Ρυθμίσεις> Μηνύματα ή Ρυθμίσεις> FaceTime
  2. Παρακέντηση Αποκλεισμένες επαφές ή για παλαιότερο iOS, Αποκλεισμός κλήσεων και αναγνώριση για να ανοίξετε τη λίστα αποκλεισμένων επαφών σας
  3. Επιλέξτε Επεξεργασία στην επάνω δεξιά γωνία και πατήστε το σύμβολο μείον δίπλα στον αριθμό ή το email που θέλετε να καταργήσετε τον αποκλεισμό
    1. Ή επιλέξτε μια καταχώριση και σύρετε αριστερά σε αυτόν τον συγκεκριμένο αριθμό / email
  4. Πατήστε Κατάργηση αποκλεισμού
  5. Επαναλάβετε για κάθε επαφή, αριθμό ή email που θέλετε να καταργήσετε τον αποκλεισμό
  6. Πατήστε Τέλος στην επάνω δεξιά γωνία για να αποθηκεύσετε αυτές τις αλλαγές

Αυτό είναι!

Μπορείτε επίσης να καταργήσετε τον αποκλεισμό ατόμων εντοπίζοντας τον αριθμό ή το email τους στις λίστες πρόσφατων κλήσεων και μηνυμάτων κειμένου

  • Επιλέξτε το κουμπί πληροφοριών "i"
  • Πατήστε το όνομά τους
  • Επιλέξτε Κατάργηση αποκλεισμού αυτού του καλούντος

Ελέγξτε εάν σιγήσετε άγνωστους καλούντες

Εάν δεν λαμβάνετε κλήσεις από παρόχους υπηρεσιών και άλλες επιχειρήσεις, ίσως απλώς να τις απενεργοποιήσετε.

Ξεκινώντας από το iOS13, η Apple πρόσθεσε μια δυνατότητα αυτόματης σίγασης των καλούντων από έναν αριθμό που δεν είναι αναγνωρισμένος ή γνωστός.

Η λειτουργία έχει σχεδιαστεί για να απενεργοποιεί τα ανεπιθύμητα μηνύματα και τις ρομποτικές κλήσεις, στέλνοντας αυτές τις κλήσεις απευθείας στον αυτόματο τηλεφωνητή. Ωστόσο, φαίνεται ότι αυτή η λειτουργία αποκλείει μερικές φορές κλήσεις που πραγματικά χρειαζόμαστε, όπως αυτές από το οδοντιατρείο μας, τους γιατρούς και άλλους παρόχους υπηρεσιών.

Πώς να απενεργοποιήσετε την αυτόματη σίγαση κλήσεων

  • Παω σε Ρυθμίσεις> Τηλέφωνο
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και απενεργοποιήστε Σιωπή άγνωστων καλούντων

Δεν βλέπετε αποκλεισμένο αριθμό ή επαφές;

Εάν δεν βρείτε τίποτα στην ενότητα Αποκλεισμός κλήσεων και ταυτοποίηση ή Αποκλεισμός στα Μηνύματα και στο FaceTime, ενδέχεται να αποκλείσετε σε επίπεδο εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.

Οι περισσότερες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας προσφέρουν έναν τρόπο αποκλεισμού εισερχόμενων αριθμών τηλεφώνου.

Συνήθως, αυτή η υπηρεσία είναι μια πρόσθετη μηνιαία χρέωση, επομένως ελέγξτε τον πιο πρόσφατο λογαριασμό σας για να επαληθεύσετε ότι έχετε αυτήν την υπηρεσία αποκλεισμού ως πρόσθετο.

Σε αυτήν την περίπτωση, επικοινωνήστε με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας ή επισκεφτείτε τη σελίδα υποστήριξης του λογαριασμού σας στο διαδίκτυο για οδηγίες σχετικά με τον τρόπο κατάργησης αποκλεισμού αριθμών μέσω του συστήματός τους. Είναι διαφορετικό για κάθε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, οπότε είναι καλύτερο να μάθετε από την πηγή.

Προς το παρόν, στις Η.Π.Α. η Verizon προσφέρει μια δωρεάν υπηρεσία Block Calls & Messages που δεν θα εμφανίζεται στο λογαριασμό σας. Αποκλείει προσωρινά έως και 5 επαφές, συμπεριλαμβανομένων κλήσεων και κειμένων για 90 ημέρες. Μετά από 90 ημέρες, τα μπλοκ λήγουν.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ αποκλεισμού φορέα και αποκλεισμού iPhone;

Ο αποκλεισμός ενός αριθμού από το iPhone ή το iPad σας απορρίπτει τη λήψη κλήσεων ή μηνυμάτων κειμένου σε αυτήν τη συσκευή.

Όταν αποκλείετε μια επαφή με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας, εμποδίζει την επαφή (αριθμός τηλεφώνου, email κ.λπ.) να επικοινωνήσει μαζί σας σε επίπεδο λογαριασμού. Μόλις ένας αριθμός κ.λπ. μπλοκαριστεί στο τέλος σας μέσω εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, δεν θα πρέπει να λαμβάνετε κανένα είδος ειδοποίησης επικοινωνίας.

Οι αποκλεισμένοι καλούντες εξακολουθούν να αφήνουν μηνύματα;

Δεδομένου ότι το iPhone σας απορρίπτει μόνο τις εισερχόμενες αποκλεισμένες κλήσεις, δρομολογείται απευθείας στον τηλεφωνητή σας.

Όταν αποκλείετε επαφές με το iPhone σας (χρησιμοποιώντας iOS), οι καλούντες μπορούν ακόμα να αφήσουν φωνητικά μηνύματα - απλώς περνούν στο vmail χωρίς να χτυπήσουν.

Όταν αποκλείετε αριθμούς τηλεφώνου μέσω της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας σας, αυτές οι αποκλεισμένες κλήσεις δεν επιτρέπονται πλήρως. Επομένως, οι καλούντες δεν μπορούν να αφήσουν φωνητικά μηνύματα ή να επικοινωνήσουν μαζί σας!

Τι συμβαίνει όταν αποκλείω έναν αριθμό στο iPhone μου;

Όταν αποκλείετε έναν αριθμό τηλεφώνου ή μια επαφή, μπορεί να αφήσει έναν αυτόματο τηλεφωνητή, αλλά δεν λαμβάνετε ειδοποιήσεις. Μηνύματα από αποκλεισμένες επαφές δεν πρέπει να παραδίδονται.

Αναρωτιέστε αν οι αποκλεισμένες επαφές γνωρίζουν ότι τις αποκλείσατε;

Όταν αποκλείετε μια επαφή μέσω του iPhone σας (όχι της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας σας), η επαφή δεν θα λαμβάνει ειδοποίηση ότι η κλήση ή το μήνυμα αποκλείστηκε.

Οπότε όχι, οι αποκλεισμένοι δεν γνωρίζουν ότι τους αποκλείσατε - τουλάχιστον στην αρχή. Μόλις ένα αποκλεισμένο άτομο καλεί πολλές φορές και ειδοποιεί ότι πάνε κατευθείαν στον αυτόματο τηλεφωνητή, πιθανώς το καταλαβαίνουν.

Εάν αποκλείσετε έναν αριθμό μέσω της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας σας, οι αποκλεισμένες επαφές λαμβάνουν ένα μήνυμα ή ηχογράφηση που τους ενημερώνει ότι δεν αποδέχεστε τις κλήσεις τους και ότι τους έχει θέσει περιορισμό ως κάτοχος του λογαριασμού.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις