Πού είναι το Camera Roll σε iOS 13 και iPadOS;

Δεν βρίσκετε το φάκελο ρολό της κάμερας σε iPhone, iPad ή iPad χρησιμοποιώντας iOS 13+ ή iPadOS; Το ρολό κάμερας στο iOS 13 και το iPadOS δεν λείπουν στις Φωτογραφίες. Δεν έχει αφαιρεθεί αλλά μετακινήθηκε σε νέα τοποθεσία στη νέα εφαρμογή Φωτογραφίες με ορισμένες αλλαγές. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τις φωτογραφίες που έχετε τραβήξει ή έχετε αποθηκεύσει στο διαδίκτυο, μπορείτε να εντοπίσετε αυτές τις φωτογραφίες στο iPhone και το iPad σας.

Πώς να βρείτε το Roll Camera σας σε iPadOS και iOS13

Το Camera Roll βρίσκεται πλέον στις Φωτογραφίες στο iOS 13. Στο παρελθόν βρίσκονταν στα «Άλμπουμ» στο iOS 12. Οι χρήστες που έχουν απενεργοποιήσει τις Φωτογραφίες iCloud χρησιμοποιούν το «Ρολό κάμερας» ως πρώτη επιλογή στα Άλμπουμ.

Αλλαγές στο ρολό κάμερας της συσκευής Apple

Πρώτον, δεν θα βρείτε ένα στοιχείο με το όνομα "φωτογραφική μηχανή", αλλά η Apple μετονομάστηκε σε "Πρόσφατα".

Σε αντίθεση με το προηγούμενο ρολό κάμερας iOS, το Recents περιλαμβάνει φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στην ίδια τη συσκευή σας ΚΑΙ οποιεσδήποτε άλλες φωτογραφίες αποθηκεύονται ή εισάγονται από άλλες πηγές, όπως το Safari ή το Messages, τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών του υπολογιστή σας και άλλες αποθηκευμένες εικόνες από εφαρμογές τρίτων.

Έτσι, με τα iOS 13 και iPadOS, είναι πράγματι δύσκολο να διαφοροποιήσετε τις εικόνες που λαμβάνονται με την κάμερα της συσκευής σας από άλλες αποθηκευμένες εικόνες.

Για να φτάσετε στο ρολό της κάμερας στο νέο λειτουργικό σύστημα στο iPhone και το iPad σας, ανοίξτε την εφαρμογή Φωτογραφίες

  • Πατήστε στην καρτέλα "Φωτογραφίες" στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης σας

    Όλες οι φωτογραφίες σας βρίσκονται τώρα στην καρτέλα Φωτογραφίες στο iOS 13 σε αντίθεση με την καρτέλα Άλμπουμ στο iOS 12.

  • Το Camera Roll βρίσκεται εδώ στο iOS 13
  • Πατήστε «Όλες οι φωτογραφίες» για να περιηγηθείτε στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών και βίντεο Ή
  • Ταξινόμηση των φωτογραφιών σας κατά Χρόνια, Μήνες, Ημέρες χρησιμοποιώντας τις πρόσθετες καρτέλες

Στο iOS 12, όταν περιηγηθήκατε σε όλες τις φωτογραφίες σας στο προεπιλεγμένο άλμπουμ "Όλες οι φωτογραφίες", θα μπορούσατε να πατήσετε "Επιλογή" και έπειτα να πατήσετε πολλές φωτογραφίες για να τις επιλέξετε ή να τις προσθέσετε στο άλμπουμ μέσω της λειτουργίας "Προσθήκη σε" στο κάτω μέρος της οθόνης.

Στο iOS 13 και στο iPadOS, μπορείτε να κάνετε την ίδια ενέργεια με κάποιες βελτιώσεις.

Βελτιώσεις στο ρολό κάμερας iOS 13

Κατά την περιήγηση «Όλες οι φωτογραφίες», το εύρος ημερομηνιών που σχετίζεται με τις φωτογραφίες και οι πληροφορίες τοποθεσίας εμφανίζονται στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης σας. Αυτό αλλάζει αυτόματα καθώς κάνετε κύλιση προς τα πάνω ή προς τα κάτω στο ρολό της κάμερας.

Χρησιμοποιήστε το Select και το +/- για μεγέθυνση των επιλεγμένων φωτογραφιών
  • Το κουμπί "Επιλογή" στο iOS 13 εμφανίζεται τώρα ως "Επιλογή +/-" και βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία όπως το iOS 12. Η ενέργεια "Επιλογή" λειτουργεί όπως πριν, αλλά η νέα λειτουργία + / - σάς επιτρέπει να κάνετε ζουμ μέσα και έξω από τις φωτογραφίες ενώ περιηγείστε στη φωτογραφική μηχανή σας.
  • Αυτή η λειτουργία δεν υπήρχε εκεί στο iOS 12 όπου έπρεπε να πατήσετε οποιαδήποτε από τις φωτογραφίες για να δείτε τις λεπτομέρειες της. Στο νέο λειτουργικό σύστημα, η λειτουργία ζουμ διευκολύνει τον έλεγχο των φωτογραφιών σας.
  • Αν πατήσετε Μήνες / Ημέρες / Χρόνια στο κάτω μέρος του ρολού της κάμερας, φιλτράρετε τις σωστές φωτογραφίες καθιστώντας πολύ εύκολο να βρείτε τις φωτογραφίες που αναζητάτε (Φυσικά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Siri για να εμφανίσετε όλες τις Φωτογραφίες!).
  • Η παλιά ρύθμιση «Συνοπτικές φωτογραφίες» στις Φωτογραφίες έχει πλέον καταργηθεί και η ταξινόμηση έχει ενσωματωθεί στην κύρια προβολή «Όλες οι φωτογραφίες».

Συμβουλή: Κατά την περιήγηση στο "Όλες οι φωτογραφίες", πατήστε το εικονίδιο "Φωτογραφίες" στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης σας και θα σας μεταφέρει στις πιο πρόσφατες φωτογραφίες σας.

Πώς να απενεργοποιήσετε την Αυτόματη αναπαραγωγή για ζωντανές φωτογραφίες και βίντεο στο iOS 13 & iPadOS

Οι ζωντανές φωτογραφίες και τα βίντεό σας θα αναπαράγονται αυτόματα από προεπιλογή όταν τα περιηγείστε στο Roll Camera. Μπορείτε να το απενεργοποιήσετε:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις
  2. Πατήστε Φωτογραφίες
  3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην καρτέλα "Φωτογραφίες"
  4. Απενεργοποίηση "Αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο και ζωντανών φωτογραφιών"

Η άλλη αλλαγή καλωσορίσματος στις Φωτογραφίες iOS 13, είναι ότι όταν μοιράζεστε περισσότερες από 3 φωτογραφίες με κάποιον, δεν τη μετατρέπει αυτόματα σε σύνδεσμο φωτογραφιών iCloud αλλά επισυνάπτει αυτές τις φωτογραφίες μία προς μία.

Η προεπιλεγμένη συμπεριφορά συνδέσμων φωτογραφιών iCloud έχει καταργηθεί στο iOS 13

Μπορείτε, ωστόσο, να επιλέξετε «Αντιγραφή συνδέσμου iCloud» για τις πολλές επιλεγμένες φωτογραφίες και να τις στείλετε.

Για όσους συγχρονίζουν τις Φωτογραφίες τους με τον υπολογιστή ή το MacBook τους, ίσως να σας φαίνεται λίγο ενοχλητικό στην αρχή, καθώς όλες αυτές οι φωτογραφίες προστίθενται με όλες τις Φωτογραφίες iPhone.

Τι γίνεται με τη σειρά ταξινόμησης των φωτογραφιών;

Σημείωση: Εάν δεν χρησιμοποιείτε τη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud, μέχρι το iOS 12, έχετε ακόμα ένα άλμπουμ φωτογραφικής μηχανής, το οποίο ταξινομείται με την τελευταία εικόνα του χρόνου λήψης / προσθήκης (ανεξάρτητα από τα δεδομένα EXIF).

Το iOS 13 εισήγαγε συμπεριφορά που υπήρχε για λίγο με το iOS 8 όταν διαγράφηκε το άλμπουμ Roll Camera. Σε αυτό το πλαίσιο, οι καρτέλες Roll Camera και οι "Όλες οι φωτογραφίες" είναι διαφορετικές. Η καρτέλα Όλες οι φωτογραφίες ταξινομείται κατά την ημερομηνία των δεδομένων EXIF.

Η εφαρμογή φωτογραφιών ανοίγει εκπληκτικά γρήγορα στο iOS 13 και είναι εύκολο στη χρήση. Η νέα εφαρμογή διαθέτει επίσης πρόσθετες βελτιώσεις στη λειτουργία αναζήτησης που θα αποδειχθούν βολικές όταν προσπαθείτε να βρείτε κάτι γρήγορα.

Πώς να μοιράζεστε φωτογραφίες από ένα άλμπουμ σε άλλο στην εφαρμογή Φωτογραφίες

Πολλοί από τους αναγνώστες μας αγαπούν να μοιράζονται φωτογραφίες από άλμπουμ σε άλμπουμ ή να μοιράζονται με φίλους και οικογένεια μέσω κοινόχρηστων άλμπουμ. Αλλά με την ενημέρωση, αρκετά άτομα δεν μπορούν να καταλάβουν πώς να το κάνουν αυτό!

Πώς να προσθέσετε φωτογραφίες και βίντεο από υπάρχοντα άλμπουμ

  • Ανοίξτε τη φωτογραφία ή το βίντεο που θέλετε να μοιραστείτε
  • Πατήστε το κουμπί κοινής χρήσης
  • Μετάβαση από τις δύο σειρές εικονιδίων στη λίστα ενεργειών
  • Επιλέγω να Προσθήκη στο κοινόχρηστο άλμπουμ ή Προσθήκη στο άλμπουμ
  • Επιλέξτε το άλμπουμ ή το κοινόχρηστο άλμπουμ στο οποίο θέλετε να το προσθέσετε
  • Εάν δεν βλέπετε την επιλογή Προσθήκη στο κοινόχρηστο άλμπουμ, επιλέξτε Ρυθμίσεις> Προφίλ Apple ID> iCloud> Φωτογραφίαs και ενεργοποιήστε τα Κοινόχρηστα άλμπουμ.

Πώς να αφαιρέσετε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο από ένα άλμπουμ στην εφαρμογή Φωτογραφίες

  1. Στην εφαρμογή Φωτογραφίες, ανοίξτε ένα άλμπουμ
  2. Επιλέξτε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο και δείτε το σε πλήρη οθόνη
  3. Πατήστε στον κάδο απορριμμάτων
  4. Επιλέξτε να καταργήσετε το στοιχείο από το άλμπουμ ή να το διαγράψετε από το iCloud Photos σε όλες τις συσκευές σας

Πρόσφατες δημοσιεύσεις