Το iPhone σας συνεχίζει να απεγκαθιστά τις εφαρμογές; Πώς να σταματήσετε την αυτόματη εκφόρτωση

Εάν είστε νέοι στο iOS 11, μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι ορισμένες εφαρμογές "διαγράφονται" τυχαία ή ακόμα και εφαρμογές που απεγκαθίστανται οι ίδιες. Μπορεί να είναι απογοητευτικό να χρειάζεται να επανεγκαθιστάτε τις εφαρμογές σας με συνέπεια. Αλλά να είστε βέβαιοι ότι το iOS σας λειτουργεί στην πραγματικότητα όπως προορίζεται.

Είναι ένα χαρακτηριστικό, όχι ένα σφάλμα. Στην πραγματικότητα, οι εφαρμογές σας δεν "διαγράφονται" πραγματικά - εκφορτώνονται. Η λειτουργία ονομάζεται Offload Unused Apps και μπορεί να απενεργοποιηθεί (ή να ενεργοποιηθεί ξανά) πολύ εύκολα.

Τι είναι αυτή η ρύθμιση;

Βασικά, το Offload Unused Apps είναι μια λειτουργία που παρουσιάστηκε στο iOS 11 ως ένας εύκολος τρόπος για τους χρήστες να αποθηκεύσουν και να βελτιστοποιήσουν τον αποθηκευτικό τους χώρο.

Η λειτουργία "εκφορτώνει" αυτόματα εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε ή χρησιμοποιείτε πολύ σπάνια, όταν ο αποθηκευτικός σας χώρος είναι χαμηλός. Αυτές οι εφαρμογές θα παραμείνουν στην Αρχική οθόνη σας, αλλά τα εικονίδια θα εμφανίζονται γκριζαρισμένα και θα έχουν ένα μικρό λογότυπο cloud δίπλα τους.

Σε αντίθεση με την απλή διαγραφή μιας εφαρμογής, η εκφόρτωση εφαρμογών αποθηκεύει τα έγγραφα της εφαρμογής και τα δεδομένα της εφαρμογής τοπικά στη συσκευή σας.

Πριν από το iOS 11, η μόνη επιλογή για εξοικονόμηση χώρου αποθήκευσης ήταν να διαγράψετε πραγματικά μια εφαρμογή (η οποία διέγραψε επίσης τα έγγραφα και τα δεδομένα της εφαρμογής).

Με άλλα λόγια, μπορείτε να εξοικονομήσετε χώρο αποθήκευσης χωρίς να χάσετε δεδομένα εφαρμογής. Όταν επανεγκαταστήσετε μια εφαρμογή που δεν έχει φορτωθεί, τα δεδομένα θα επαναφερθούν αυτόματα.

Βασικά, είναι σαν να μην διαγράψατε ποτέ την εφαρμογή.

Τρόπος απενεργοποίησης της φόρτωσης εφαρμογών (και άλλων επιλογών)

Ενώ είναι μια δυνατότητα, κρίνοντας από ορισμένες αναρτήσεις στα φόρουμ υποστήριξης της Apple, ορισμένοι χρήστες θα προτιμούσαν να το απενεργοποιήσουν.

Το Offload Unused Apps είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή. Εναλλακτικά, οι χρήστες μπορεί να έχουν ενεργοποιηθεί ακούσια ή απλά να το δοκιμάσουν και αποφάσισαν ότι δεν τους άρεσε.

Όποια και αν είναι η περίπτωση, δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία.

Σημείωση: Υπάρχουν πραγματικά δύο τρόποι πρόσβασης στη λειτουργία. Υπάρχει εναλλαγή τόσο στο iPhone Storage όσο και στις ενότητες iTunes & App Store στις Ρυθμίσεις. Ωστόσο, ο μόνος τρόπος απενεργοποίησης της δυνατότητας είναι στο iTunes & App Store.

  • Ανοιξε το Ρυθμίσεις εφαρμογή
  • Πατήστε iTunes & App Store
  • Θα πρέπει να δείτε το Offload Unused Apps δίπλα στο a μεταβάλλω
  • Εάν η εναλλαγή είναι πράσινη, είναι ενεργοποιημένη. Πατήστε σε αυτό για να το απενεργοποιήσετε

Εάν αποφασίσετε ποτέ ότι θέλετε να ενεργοποιηθεί ξανά η λειτουργία, απλώς ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα και πατήστε Εκφόρτωση εφαρμογών που δεν χρησιμοποιούνται για να την ενεργοποιήσετε.

Πώς να αποσυνδέσετε μεμονωμένα τις εφαρμογές στο iPhone σας

Ίσως θέλετε να έχετε την επιλογή να φορτώσετε τις εφαρμογές αντί να τις διαγράψετε, αλλά δεν θέλετε το iOS να το κάνει αυτόματα.

Ευτυχώς, μπορείτε ακόμα να αποφορτώσετε εφαρμογές ξεχωριστά, ακόμη και αν η αυτόματη ρύθμιση είναι απενεργοποιημένη. Δείτε πώς.

  • Ανοιξε Ρυθμίσεις
  • Πατήστε Γενικός
  • Πατήστε Αποθήκευση iPhone
  • Πατήστε σε μια εφαρμογή που θέλετε να εκφορτώσετε
  • Στο επόμενο μενού, θα πρέπει να δείτε μια επιλογή για Εκφόρτωση εφαρμογής. Πατήστε σε αυτό
  • Πατήστε Εκφόρτωση εφαρμογής για άλλη μια φορά για επιβεβαίωση

Όπως και με την αυτόματη ρύθμιση, η μεμονωμένη εκφόρτωση εφαρμογών θα αποθηκεύσει τα έγγραφα και τα δεδομένα της εφαρμογής στη συσκευή σας. Με αυτόν τον τρόπο, όταν επιλέγετε να εγκαταστήσετε ξανά την εφαρμογή, θα επαναφέρει απρόσκοπτα αυτά τα δεδομένα.

Τρόπος επανεγκατάστασης των εκφορτωμένων εφαρμογών

Προφανώς, η απενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας θα επανεγκαταστήσει τις εφαρμογές σας και θα αποτρέψει την αυτόματη εκφόρτωσή τους στο μέλλον.

Εάν θέλετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη δυνατότητα αλλά χρειάζεστε πρόσβαση σε μια μεμονωμένη εκφορτωμένη εφαρμογή, μπορείτε να μεταβείτε στη διεύθυνση Ρυθμίσεις -> Γενικά -> Αποθήκευση iPhone. Πατήστε σε μια εφαρμογή και μετά αγγίξτε Επανεγκαταστήστε την εφαρμογή.

Εναλλακτικά, μπορείτε απλά πατήστε στο εικονίδιο του για να το εγκαταστήσετε ξανά

Αλλα θέματα

Από την άλλη πλευρά, ενδέχεται να υπάρχουν ορισμένα ζητήματα με την Εκφόρτωση εφαρμογών που δεν χρησιμοποιούνται.

Συγκεκριμένα, ορισμένοι χρήστες αναφέρουν ότι τα δεδομένα της εφαρμογής τους διαγράφονται στην πραγματικότητα κατά την εκφόρτωση μιας εφαρμογής. Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ανεξάρτητα κάθε περίπτωση, αλλά σίγουρα δεν είναι το πώς πρέπει να λειτουργεί η εκφόρτωση.

Μπορεί να είναι ένα σφάλμα στη συγκεκριμένη παρουσία σας του iOS 11+ ή ένα πρόβλημα με μια μεμονωμένη εφαρμογή. Ευτυχώς, η απώλεια δεδομένων εφαρμογών κατά την εκφόρτωση εφαρμογώνδεν φαίνεται να είναι ευρέως διαδεδομένη. Με άλλα λόγια, μπορεί να είναι ένα μεμονωμένο ή σποραδικό συμβάν.

Σε άλλη σημείωση, εάν το iPhone σας είναι πράγματι διαγραφή εφαρμογών για πραγματικό, τότε πιθανότατα υπάρχει κάποιο άλλο σφάλμα ή πρόβλημα με τη συσκευή σας. Συνιστούμε να δοκιμάσετε μια σκληρή επανεκκίνηση, να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να επαναφέρετε εργοστασιακά το iPhone σας ή να επικοινωνήσετε απευθείας με την υποστήριξη της Apple.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις