Έχετε νέο Mac; Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Βοηθό μετανάστευσης της Apple

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους θέλετε να αντιγράψετε το περιεχόμενό σας από ένα Mac σε άλλο.

Ίσως απλά θέλετε να μεταφέρετε αρχεία. Ή ίσως έχετε νέο Mac και θέλετε να μεταφέρετε τον λογαριασμό χρήστη σας από τον παλιό υπολογιστή σας.

Ευτυχώς, στην τελευταία περίπτωση, η Apple διαθέτει ένα ενσωματωμένο σύστημα που επιτρέπει στους χρήστες να μεταναστεύουν εύκολα λογαριασμούς χρηστών από το ένα Mac στο άλλο. Ονομάζεται Βοηθός μετανάστευσης. Δείτε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.

Πριν ξεκινήσεις

Σημείωση: Η μετεγκατάσταση ενός λογαριασμού χρήστη χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο απαιτεί OS X Snow Leopard v10.6.8 ή μεταγενέστερη έκδοση. Θα θέλατε επίσης να βεβαιωθείτε ότι το παλιό σας Mac διαθέτει όνομα υπολογιστή.

Η ολοκλήρωση της πραγματικής διαδικασίας μετεγκατάστασης είναι ελαφρώς διαφορετική ανάλογα με τη διαδρομή που ακολουθείτε. Ωστόσο, για τους σκοπούς αυτού του άρθρου, θα υποθέσουμε ότι έχετε και τους δύο Mac δίπλα στο άλλο.

ΣΧΕΤΙΖΟΜΑΙ ΜΕ:

    Εάν διαθέτετε macOS Sierra ή μεταγενέστερη έκδοση, απλώς τοποθετήστε και τους δύο Mac δίπλα στο άλλο και βεβαιωθείτε ότι το Wi-Fi είναι ενεργοποιημένο. Εάν σε οποιοδήποτε Mac εκτελείται OS X El Capitan, θα θέλετε να συνδέσετε και τους δύο Mac στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi (ή Ethernet).

    Θα πρέπει επίσης να ρυθμίσετε το νέο Mac με τουλάχιστον έναν χρήστη για να συνεχίσετε.

    Τρόπος χρήσης του Βοηθού μετεγκατάστασης

    • Εκκινήστε τον Βοηθό μετεγκατάστασης και στους δύο υπολογιστές Mac. Θα πρέπει να βρίσκεται στο φάκελο Utilities της ενότητας Εφαρμογές.
    • Κάντε κλικ Να συνεχίσει και στα δύο Mac.
    • Πάνω στο ___ σου νέο Mac, επιλέξτε Από Mac, αντίγραφο ασφαλείας Time Machine ή δίσκο εκκίνησης.
    • Επιλέγω Να συνεχίσει.
    • Πάνω στο ___ σου παλιά Mac, επιλέξτε την επιλογή μεταφοράς πληροφοριών Σε Mac.
    • Πάνω στο ___ σου νέο Mac, θα πρέπει να δείτε μια λίστα με "πηγές" - ουσιαστικά, πράγματα από τα οποία μπορείτε να μετεγκαταστήσετε. Επιλέξτε το Mac με τον λογαριασμό χρήστη που θέλετε να μεταφέρετε.

    Σε αυτό το σημείο, μπορεί να δείτε έναν κωδικό ασφαλείας να εμφανίζεται και στις δύο οθόνες. Αυτό έχει ως στόχο να μετριάσει την πιθανότητα τυχόν κακών παραγόντων να υποκλέψουν τα δεδομένα σας. Απλώς βεβαιωθείτε ότι ο κώδικας είναι ο ίδιος και στα δύο Mac.

    • Στο νέο σας Mac, θα πρέπει να δείτε μια νέα λίστα με μεταβιβάσιμα στοιχεία. Απλώς επιλέξτε τα στοιχεία που θέλετε να μεταφέρετε. Γενικά, πρέπει να ελέγχετε τα πάντα εκτός εάν υπάρχει άλλος χρήστης που δεν θέλετε να μετεγκαταστήσετε.
    • Κάντε κλικ στο Να συνεχίσει. Σε αυτό το σημείο, η διαδικασία μετεγκατάστασης θα πραγματοποιηθεί. Απλά περιμένετε - μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος.
    • Όταν τελειώσει, ελέγξτε ξανά αν όλα τα δεδομένα και οι ρυθμίσεις σας είναι σωστά.
    • Τελικά, δημιουργήστε ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας στο νέο σας Mac.

    Λίγες πρόσθετες εκτιμήσεις

    Παρόλο που αυτή είναι ολόκληρη η διαδικασία μετανάστευσης, υπάρχουν ακόμα μερικά επιπλέον πράγματα που είναι χρήσιμα να θυμάστε.

    Τι γίνεται αν τα Mac μου δεν μπορούν να είναι το ένα δίπλα στο άλλο;

    Εάν, για οποιονδήποτε λόγο, δεν μπορείτε να έχετε και τους δύο υπολογιστές Mac δίπλα στο άλλο με ενεργοποιημένο το Wi-Fi, υπάρχει μια εναλλακτική λύση που βασίζεται στο Time Machine.

    Βασικά, θα θέλετε να δημιουργήσετε ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας σε μια μονάδα Time Machine. Στη συνέχεια, απλώς πάρτε τη μονάδα δίσκου στο νέο σας Mac και συνδέστε την.

    Από εκεί, θα χρησιμοποιήσετε τον Βοηθό μετεγκατάστασης. Τα παραπάνω βήματα είναι πανομοιότυπα εκτός από το ότι δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα στον παλιό σας Mac.

    Όταν επιλέγετε μια πηγή για μετεγκατάσταση, θα επιλέξετε το συγκεκριμένο αντίγραφο ασφαλείας στη μονάδα Time Machine όταν εμφανιστεί.

    Τι γίνεται με αυτές τις εφαρμογές;

    Οι εφαρμογές μπορούν να μετεγκατασταθούν ως μέρος της διαδικασίας του Βοηθού μετεγκατάστασης, αλλά θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας τις άδειες.

    Όπως και στο iOS, ο αρχικός λογαριασμός χρήστη που έκανε λήψη μιας εφαρμογής μπορεί να "κατέχει" αυτήν την εφαρμογή. Αυτό μπορεί να είναι προβληματικό εάν υπάρχουν πολλά αναγνωριστικά Apple σε ένα μόνο Mac.

    Κάθε φορά που πηγαίνετε για να ενημερώσετε την εφαρμογή στο νέο Mac, θα πρέπει να εισαγάγετε το Apple ID και τον κωδικό πρόσβασης του πρωτότυπου που κατεβάσατε. Αν είσαι εσύ, είναι εντάξει. Αλλά αν δεν είναι, μπορεί να υπάρχει πρόβλημα.

    Διαγραφή λογαριασμού χρήστη σε παλιό Mac

    Τι γίνεται όμως αν αφήνετε τον παλιό σας Mac μακριά, ή απλώς τον ρυθμίζετε ως "οικογενειακό" υπολογιστή; Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα θέλετε να διαγράψετε τον λογαριασμό χρήστη στον οποίο μετεγκαταστήσατε.

    Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδεθεί σε λογαριασμό διαχειριστή πριν συνεχίσετε.

    • Στο παλιό σας Mac, ανοίξτε τις Προτιμήσεις συστήματος.
    • Κάντε κλικ στο Χρήστες και ομάδες.
    • Κάντε κλικ στο κλείδωμα στην κάτω αριστερή γωνία και εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης.
    • Επιλέξτε τον λογαριασμό που μετεγκαταστήσατε.
    • Κάντε κλικ στο εικονίδιο - στο κάτω μέρος.
    • Θα πρέπει να εμφανιστεί ένα νέο μήνυμα προτροπής. Ορίστε την επιλογή που σας ταιριάζει περισσότερο (περισσότερα σε αυτά παρακάτω)
    • Κάντε κλικ στο Διαγραφή χρήστη.

    Εάν δεν είστε βέβαιοι σχετικά με το ποια επιλογή διαγραφής να επιλέξετε, ακολουθήστε αυτά που πρέπει να γνωρίζετε.

    1. Αποθηκεύστε τον αρχικό φάκελο σε μια εικόνα δίσκου διαγράφει τον λογαριασμό χρήστη και τον αρχικό κατάλογο, αλλά αποθηκεύει τα περιεχόμενα σε ένα φάκελο "Διαγραμμένοι χρήστες".
    2. Μην αλλάξετε τον αρχικό φάκελο διαγράφει τις πληροφορίες λογαριασμού χρήστη, αλλά αφήνει ανέπαφα τα αρχεία χρήστη.
    3. Διαγράψτε τον αρχικό φάκελο διαγράφει πληροφορίες συστήματος και αρχεία.

    Ελπίζουμε ότι βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο. Ενημερώστε μας εάν έχετε απορίες χρησιμοποιώντας τα παρακάτω σχόλια.

    Πρόσφατες δημοσιεύσεις