Πώς να απενεργοποιήσετε τη ροή φωτογραφιών μου, τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud χωρίς να χάσετε πολυμέσα

Η Apple έχει αρκετές μεθόδους για τους χρήστες να μοιράζονται ή να αποθηκεύουν εικόνες μέσω του cloud. Αυτός, φυσικά, είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να διατηρείτε τα μόνιμα αντίγραφα των μέσων σας σε άλλο σημείο εκτός από τη συσκευή σας.

Τι συμβαίνει, όμως, εάν απενεργοποιήσετε ή απενεργοποιήσετε μία από αυτές τις δυνατότητες - διαγράφονται οι φωτογραφίες σας; Η σύντομη απάντηση είναι: πιθανώς όχι, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε.

Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την απενεργοποίηση της κοινής χρήσης φωτογραφιών iCloud, της ροής φωτογραφιών μου και της βιβλιοθήκης φωτογραφιών iCloud χωρίς να εξαφανιστεί καμία από τις εικόνες ή τα βίντεό σας.

Κοινή χρήση φωτογραφιών iCloud

Το iCloud Photo Sharing είναι ένας εύχρηστος τρόπος για να μοιράζεστε εύκολα φωτογραφίες και βίντεο με συγκεκριμένα άλλα άτομα.

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κοινόχρηστο άλμπουμ φωτογραφιών και να προσκαλέσετε άλλα άτομα που μπορούν να δουν και ενδεχομένως να επεξεργαστούν αυτό το άλμπουμ. Δεν είναι τεχνικά μια υπηρεσία αποθήκευσης που βασίζεται σε σύννεφο, αλλά λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο.

ΣΧΕΤΙΖΟΜΑΙ ΜΕ:

  • Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του iCloud σας σε εξωτερικό δίσκο
  • Πώς να κατεβάσετε φωτογραφίες από το iCloud στο Thumb Drive
  • Όλα σχετικά με τις νέες δυνατότητες συγχρονισμού μηνυμάτων iCloud

Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένες ανησυχίες σχετικά με την απενεργοποίηση της δυνατότητας ή τη διαγραφή ενός κοινόχρηστου άλμπουμ φωτογραφιών.

Πώς να το απενεργοποιήσετε χωρίς να χάσετε τίποτα

Γενικά, οι φωτογραφίες ή τα βίντεο που προσθέτετε σε ένα κοινόχρηστο άλμπουμ φωτογραφιών θα παραμείνουν στη συσκευή σας. Εξαιτίας αυτού, μπορείτε εύκολα να απενεργοποιήσετε μια λειτουργία χωρίς να χάσετε κανένα δικό σας περιεχόμενο.

Ωστόσο, οι φωτογραφίες θα διαγραφούν από τις συσκευές άλλων χρηστών που έχουν πρόσβαση σε ένα κοινόχρηστο άλμπουμ εάν το διαγράψετε.

Και πάλι, κανείς δεν χάνει τίποτα στην κύρια συσκευή του. Αλλά είναι κάτι που πρέπει να θυμάστε εάν ένας φίλος διαγράψει μια φωτογραφία που θέλετε να κρατήσετε ή το αντίστροφο.

Η ροή φωτογραφιών μου

Το Apple Photo Stream είναι μια πλατφόρμα που βασίζεται σε σύννεφο και επιτρέπει στους χρήστες να προωθούν φωτογραφίες από μια συσκευή σε άλλες στο οικοσύστημά τους.

Ωστόσο, έχει τους περιορισμούς του. Για παράδειγμα, η ροή φωτογραφιών μου συγχρονίζει μόνο εικόνες - όχι βίντεο ή ακόμα και ζωντανές φωτογραφίες.

Ομοίως, η ροή φωτογραφιών μου θα ωθήσει μόνο τις πιο πρόσφατες 1.000 εικόνες σε άλλες συσκευές.

Επειδή τραβά φωτογραφίες από διάφορα προϊόντα Apple ενός χρήστη, υπάρχει κάποιο περιθώριο όσον αφορά την απενεργοποίηση της δυνατότητας χωρίς να διαγραφούν φωτογραφίες.

Πώς να το απενεργοποιήσετε χωρίς να χάσετε τίποτα

Εάν απενεργοποιήσετε τη ροή φωτογραφιών μου, θα καταργήσει συγχρονισμένες φωτογραφίες στη συσκευή που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή.

Ωστόσο, η πλατφόρμα δεν θα διαγράψει αυτόματα αυτές τις εικόνες. Θα εξακολουθούν να βρίσκονται στις συσκευές που τις ανέβασαν στη ροή φωτογραφιών μου.

Εάν χρησιμοποιείτε macOS, υπάρχει ακόμη και η επιλογή αποθήκευσης ενός αντιγράφου των εικόνων στη ροή φωτογραφιών μου στην τοπική σας μονάδα δίσκου. Απλά πηγαίνετε στο Φωτογραφίες -> Προτιμήσεις -> iCloud και ελέγξτε το Η ροή φωτογραφιών μου πλαίσιο για να αποθηκεύσετε όλες τις εικόνες σας τοπικά.

Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud

Τέλος, η Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud είναι πιθανώς η πιο ολοκληρωμένη πλατφόρμα για την αποθήκευση φωτογραφιών στο cloud.

Όταν είναι ενεργοποιημένη, η λειτουργία αποθηκεύει αυτόματα κάθε φωτογραφία και βίντεο που τραβάτε στο iCloud.

Αυτό καθιστά εύκολη την πρόσβαση σε διάφορα περιεχόμενα πολυμέσων μέσω ολόκληρου του οικοσυστήματος της Apple. Αλλά δημιουργεί κάποια προβλήματα αν θέλετε ποτέ να απενεργοποιήσετε τη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud στο δρόμο.

Πώς να το απενεργοποιήσετε χωρίς να χάσετε τίποτα

Από αυτές τις επιλογές, οι χρήστες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα με τη διαγραφή των πολυμέσων στη iCloud Photo Library.

Αυτό οφείλεται στο πώς λειτουργεί η βελτιστοποίηση της Βιβλιοθήκης φωτογραφιών iCloud. Όταν είναι ενεργοποιημένη η προαιρετική αποθήκευση iPhone Optimize, η Apple θα διαγράψει εικόνες και βίντεο πλήρους ανάλυσης από το iPhone σας που συγχρονίζονται στο cloud.

Στη συνέχεια, θα αντικαταστήσει αυτές τις εικόνες και τα βίντεο με μικρογραφίες που σας προσφέρουν μια προεπισκόπηση - αλλά όχι το ίδιο το περιεχόμενο.

Επιπλέον, όταν πρόκειται να απενεργοποιήσετε τη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud σε ένα προϊόν Apple, θα λάβετε μία από τις δύο οδηγίες: Κατάργηση από το iPhone ή Λήψη φωτογραφιών και βίντεο.

Εάν επιλέξετε την πρώτη επιλογή, θα διαγραφούν όλες οι μη βελτιστοποιημένες φωτογραφίες και βίντεο από τη συσκευή σας.

Φυσικά, μπορεί να μην χαθούν για πάντα. Μπορείτε να τα ανακτήσετε από το σύννεφο ενεργοποιώντας τη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud με ενεργοποιημένες δύο προαιρετικές ρυθμίσεις: Λήψη και διατήρηση πρωτοτύπων.

Ανάλογα με το περιεχόμενο που έχετε στο cloud, ενδέχεται να χρειαστεί πολύς αποθηκευτικός χώρος στη συσκευή σας. Βεβαιωθείτε ότι το iPhone, το iPad ή το Mac σας διαθέτουν άφθονο χώρο πριν το κάνετε.

Πρόσθετη εκτίμηση

Η Apple είναι απίθανο απλώς να χάσει οποιαδήποτε φωτογραφία ή βίντεο που είναι αποθηκευμένο στο iCloud. Ομοίως, είναι πολύ απίθανο το iCloud να πάει ποτέ κοιλιά.

Ωστόσο, είναι έξυπνο να έχετε περισσότερα από ένα αντίγραφα μιας εικόνας ή βίντεο που είναι ιδιαίτερα συναισθηματικό ή σημαντικό για εσάς.

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον οδηγό μας για τη δημιουργία αρχειοθετημένων αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων σας iCloud για την τριπλή προστασία του εαυτού σας. Ποτέ δεν μπορείτε να είστε πολύ προσεκτικοί για πράγματα που είναι αναντικατάστατα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις